Μπισκότα με βρόμη & αμύγδαλα

Εάν ψάχνεις συνταγή για λαχταριστά μπισκότα για να συνοδεύσεις τον απογευματινό σου καφέ ή τσάι, σου έχω την τέλεια πρόταση! Τραγανά μπισκότα με βάση τα αμύγδαλα και τη βρόμη! Χωρίς ζάχαρη, αποτελούν ιδανική λύση για healthy γλυκάκι, τόσο για σένα, όσο και για το παιδάκι σου. Μπορείς, ακόμα, να προσθέσεις extra άρωμα, εμπλουτίζοντάς τα με λίγη μαστίχα ή καρδάμωμο!
Υλικά που θα χρειαστείς για τα Μπισκότα με βρόμη & αμύγδαλα
- 1 φλυτζ. αμύγδαλα
- 2 φλυτζ. νιφάδες βρόμης
- 1 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. καρδάμωμο ή μαστίχα κοπανισμένη
- 1/2 φλυτζ. μέλι
- 1/2 φλυτζ. φυσικός χυμός πορτοκάλι
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170oC στον αέρα.
- Στη συνέχεια, αλέθουμε τα αμύγδαλα και, ύστερα, τη βρώμη στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε τα αμύγδαλα, τη βρόμη, το καρδάμωμο ή τη μαστίχα, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
- Έπειτα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μέλι και το χυμό και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί, φτιάχνουμε τα μπισκότα μας σε ο,τι σχήμα θέλουμε.
- Τέλος, ψήνουμε για 10-15′ και απολαμβάνουμε!
Extra Tip: Για ακόμα πιο γλυκό αποτέλεσμα μπορείς να πασπαλίσεις λίγη ζάχαρη άχνη.
Έαν πάλι σου αρέσει η σοκολάτα, σου έχω μία συνταγή για χορταστικά cookies βρώμης με κομματάκια σοκολάτας! Θα τα βρεις εδώ: