Skip to main content

Καροτόσουπα με γλυκοπατάτα

pattern image
Καροτόσουπα με γλυκοπατάτα

Τι καλύτερο από ένα μπολάκι ζεστή σούπα στις κρύες μέρες του χειμώνα; Σήμερα σου έχω μία συνταγή για Καροτόσουπα με γλυκοπατάτα, ένας συνδυασμός τόσο γευστικός και παράλληλα τόσο θρεπτικός! Μια ιδανική επιλογή για Light βραδινό για όσους προσέχουν τη διατροφής τους και μη!

Υλικά που θα χρειαστείς για την Καροτόσουπα με γλυκοπατάτα:

  • 550 γρ. καρότα ακαθάριστα
  • 250 γρ. γλυκοπατάτα (χωρίς τη φλούδα)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδo
  • 1 κ.γ. κάρι
  • ¼ κ.γ. τζίντζερ
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 4 κούπες (1lt) ζωμό λαχανικών
  • Νερό (περίπου 1 κούπα)
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά, πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά και ετοιμάζουμε το ζωμό λαχανικών για να είναι ζεστός.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, αφού το ψιλοκόψουμε, με το λάδι, για περίπου 4-5′.
  3. Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, τα καρότα και τη γλυκοπατάτα σε χοντρά κομμάτια, το σκόρδο, το 1 λίτρο ζωμού που έχουμε ζεστάνει και μια επιπλέον 1 κούπα βραστού νερού.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας στο μέτριο. Σιγοβράζουμε τη σούπα για περίπου 40′ ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  5. Πολτοποιούμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με το ραβδομπλέντερ, ή αν δεν έχουμε, τη μεταφέρουμε σε δόσεις στο multi. Θέλουμε να γίνει ένα απόλυτα βελουτέ μίγμα χωρίς κομμάτια λαχανικών να επιπλέουν.
  6. Τέλος, όταν την πολτοποιήσουμε την διορθώνουμε την υφή με επιπλέον νερό.

Πρόταση Σερβιρίσματος: Επέλεξε να σερβίρεις την καροτόσουπα με γλυκοπατάτα με λίγα κρουτόν – μπορείς, αν θες, να φτιάξεις και σπιτικά – και λίγο γιαούρτι ή τριμμένο τυρί της αρεσκείας σου.

Απολαμβάνουμε!

Και επειδή μία συνταγή δεν είναι ποτέ αρκετή, σου προτείνω να δοκιμάσεις αυτά τα σπιτικά & θρεπτικά Muffins ομελέτας με λαχανικά. Κλίκαρε εδώ για να βρεις τη συνταγή: https://thenutress.gr/muffins-omeletas-me-lachanika/