Skip to main content

Λαχταριστή Συνταγή για κορμό κάστανο

pattern image

Κάστανα…Ένα υλικό που μπορεί να ενσωματωθεί σε δεκάδες συνταγές, είτε αλμυρές, είτε γλυκές. Σήμερα, σου έχω μία λαχταριστή συνταγή για σπιτικό κορμό κάστανο με σοκολάτα, μία συνταγή που μπορεί να συνοδεύσει τον απογευματινό σου καφέ ή ακόμα και το γιορτινό τραπέζι! Και βάζω στοίχημα…Ο συνδυασμός σοκολάτας – κάστανου θα σε εκπλήξει!

Υλικά που θα χρειαστείς για τον κορμό κάστανο:

  • 400 γρ. κάστανα, βρασμένα
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. κουβερτούρα 54%
  • 50 γρ. γάλα 1,5%
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 25 γρ. κουβερτούρα λευκή,
    τριμμένη, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μούλτι χτυπάμε τα βρασμένα κάστανα με τη καστανή ζάχαρη.
  2. Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα και το γάλα, μέχρι να προκύψει μία ωραία παχύρευστη σάλτσα σοκολάτας.
  3. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ και τα κάστανα όσο το μίγμα είναι ακόμα ζεστό.
  4. Σε μια μικρή φόρμα για κέικ τοποθετούμε μία μεμβράνη και περιχύνουμε το μίγμα μας. Το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει για 2-3 ώρες.
  5. Ξεφορμάρουμε τον κορμό κάστανο και τρίβουμε τη λευκή σοκολάτα.

Αν θέλεις κάποια extra ιδέα για τον απογευματινό σου καφέ, σου προτείνω να τσεκάρεις τον παρακάτω σύνδεσμο: https://thenutress.gr/healthy-milopita/