Μυρωδάτα κουλουράκια κανέλας

Ποιος θα έλεγε όχι σε μερικά μυσχομυρωδάτα κουλουράκια κανέλας; Με ελαιόλαδο και χυμό πορτοκάλι αποτελούν την τέλεια επιλογή για ελαφρύ snack ακόμα και στη νηστεία! Συνόδευσε τα με μία κούπα ζεστό τσάι ή καφέ για μέγιστη απόλαυση. Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή και είμαι σίγουρη ότι θα τα φτιάχνεις, ξανά και ξανά!
Υλικά που θα χρειαστείς για τα κουλουράκια κανέλας:
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 30 γρ. μέλι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 βανίλια
- 1 κ.σ. κανέλα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170oC στον αέρα.
- Αρχικά, βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι και το μέλι.
- Στη συνέχεια, ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα και προσθέτουμε τη βανίλια, την κανέλα το baking powder και τέλος το αλεύρι.
- Έπειτα, ανακατεύουμε καλά μέχρι το αποτέλεσμα να έχει μορφή ελαστικής ζύμης.
- Τέλος, πλάθουμε μικρά κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και τα μοιράζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε τα κουλουράκια κανέλας για 10-15′ και απολαμβάνουμε!
Πρόταση σερβιρίσματος: Απόλαυσε τα κουλουράκια κανέλας με 1 ποτήρι ζεστό ή κρύο γάλα ή 1 φλυτζάνι ζεστό τσάι ή τον αγαπημένο σας καφέ!
Αν πάλι σου αρέσει η βρώμη, σου προτείνω να δοκιμάσεις τα Cookies με βρώμη & κανέλα. Θα τα βρεις εδώ: https://www.madamefigaro.gr/omorfia—ygeia/diatrofi/106773/shape-tested-cookies-me-bromi-kai-kanela-apo-ti-diatrofologo-kleio-xoupi
Διαφορετικά, μπορείς να δοκιμάσεις και αυτήν τη συνταγή για σπιτικές μπάρες δημητριακών με φουντούκι: https://thenutress.gr/spitikes-bares-dimitriakon-me-fountouki/