Light Muffins σοκολάτας
Σήμερα σου έχω μία συνταγή για Light Muffins σοκολάτας με γιαούρτι και χωρίς ζάχαρη! Ένα snack κατάλληλο για μεγάλους και μικρούς! Ειδικά αν διανύετε σε περίοδο που προσέχετε τη διατροφή σας και ταυτόχρονα δεν θέλετε συμβιβασμούς, αυτή η συνταγή θα γίνει το αγαπημένο σας καθημερινό γλυκάκι.
Απολαύστε τα όσο είναι ακόμα ζεστά ή ακόμη και αφού κρυώσουν ως snack στη δουλειά ή στο σχολείο.
Υλικά που θα χρειαστείς για τα Muffins σοκολάτας:
- ½ φλυτζ. γάλα 2%
- 3 κ.σ. γιαούρτι 2%
- ½ φλυτζ. αλεύρι γ.ο.χ.
- ¼ φλυτζ. κακάο άγλυκο
- 50 γρ. μέλι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 βανίλια σκόνη
- 2 κ.γ. baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/4 φλυτζ. σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση:
- Αναμιγνύουμε όλα τα στερεά και όλα τα υγρά συστατικά ξεχωριστά και στη συνέχεια τα ενώνουμε σε ένα μεγαλύτερο μπολ.
- Αφού ομογενοποιήσουμε τα υλικά μας, μοιράζουμε το μισό μίγμα σε 6 φόρμες για muffin.
- Προσθέτουμε σε κάθε φόρμα λίγες σταγόνες κουβερτούρας και μοιράζουμε σε αυτές το υπόλοιπο μίγμα.
- Ψήνουμε τα Muffins σοκολάτας για 15′ περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 175oC.
- Τρυπάμε στο κέντρο κάθε κεκάκι με μια οδοντογλυφίδα, και αν βγει καθαρή σημαίνει πως είναι έτοιμα!
Enjoy!
Μπορείς να διαβάσεις το άρθρο και στο https://www.queen.gr/mageirikh/syntages/story/245455/ayto-to-ygieino-sokolatenio-mafin-me-giaoyrti-troei-i-diaitologos
Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις τη συνταγή για σπιτικό Banana Bread με σοκολάτα. Τη συνταγή μπορείς να την βρεις εδώ: https://thenutress.gr/banana-bread-me-sokolata/