Πέστο παντζαριού με φέτα

Τι θα έλεγες να συνοδεύσεις τη μακαρόναδα σου με μία διαφορετική εκδοχή για πέστο; Αν σου αρέσει το παντζάρι, τότε αυτή η συνταγή για πέστο παντζαριού με φέτα θα σε ξετρελάνει! Με φέτα, καρύδια και λίγο σκόρδο, αποτελεί μία επιλογή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες!
Ειδικά αν έχεις παιδάκια, και αντιμετωπίζετε δυσκολία με τα λαχανικά, η συγκεκριμένη συνταγή θα ξετρελάνει τα παιδιά σου λόγω…χρώματος αλλά και γεύσης, ενώ, παράλληλα, θα φάνε παντζάρι χωρίς καν να το καταλάβουν οπτικά αλλά και γευστικά!
Υλικά που θα χρειαστείς για το Πέστο παντζαριού με φέτα:
- 500 γρ. παντζάρια βρασμένα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. καρύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 120 γρ. φέτα
Εκτέλεση:
- Αναμιγνύουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μέχρι να έχουν λεία μορφή σάλτσας.
- Συνοδεύουμε τα ζυμαρικά μας ρίχνοντας το Πέστο παντζαριού με φέτα στην κατσαρόλα ή το τηγάνι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε και, για το τέλος, πασπαλίζουμε με φρέσκο δυόσμο, φέτα και καρύδια.
- Μπορείς να επιλέξεις πόση από τη φέτα και τα καρύδια θα τοποθετήσεις στο μπλέντερ και πόσα θα πασπαλίσεις on top!
Απολαμβάνουμε!
Σου έχω και μια extra εναλλακτική για pesto, αυτή τη φορά με βάση το avocado! Αν σου αρέσει να πειραματίζεσαι, δοκίμασε το avocado pesto και θα με θυμηθείς! Θα το βρεις στον παρακάτω συνδεσμό: https://thenutress.gr/avocado-pesto/