Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας

Σας έχω την τέλεια παραλλαγή του αγαπημένου σπιτικού ρυζόγαλου της μαμάς! Πόσες φορές, σας είχε φτιάξει η μαμά σας αυτό το υγιεινό γλυκάκι της τελευταίας στιγμής; Σε αυτήν την εκδοχή, με ένα Twist! Με γάλα καρύδας και φράουλες, το συγκεκριμένο ρυζόγαλο θα γίνει το αγαπημένο σας πρωινό ή σνακ για τη νηστεία και όχι μόνο. Κατάλληλο ακόμα και για τους vegan ή vegetarian, αφού μπορεί να παρασκευαστεί αποκλειστικά με φυτικά υλικά.
Μπορείτε να το απολαύσετε ζεστό ή κρύο ανάλογα με τα γούστα σας!
Το καλύτερο είναι ότι έχει μόνο 157 θερμίδες!
Περιμένω να το δοκιμάσεις!
Υλικά για το ρυζόγαλο:
- 1/3 του φλυτζ. ρύζι γλασέ ωμό
- 1/2 λίτρο γάλα καρύδας
- 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη ή 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 1 βανίλια
- φράουλες για το topping
- κανέλα για το topping
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζεις νερό και βράζεις το ρύζι.
- Όταν εξατμιστεί το νερό, προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και χαμηλώνεις τη φωτιά.
- Ανακατεύεις συνεχώς για περίπου 15 λεπτά ωστέ να μην κολλήσει το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας.
- Στη συνέχεια, αφαιρείς από τη φωτιά όταν αρχίσει να πήζει, μεταφέρεις στο μπολ.
- Για το τέλος, ψιλοκόβεις τις φράουλες για το topping.
- Βάζεις το μπολ με το ρυζόγαλο στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
Μερίδες:3, 157 kcal/μερίδα
Enjoy!
Δημοσιεύτηκε στο [https://www.shape.gr/diatrofi-adynatisma/sosti-diatrofi/nistisimo-ryzogalo-me-gala-karydas-kai-fraoules-me-syntagi-tis-eidikou/]