Σπιτικά φαλάφελ
Τα φαλάφελ – ή, αλλιώς, ρεβιθοκεφτέδες – αποτελούν έναν εναλλακτικό τρόπο να καταναλώσουμε όσπρια! Κατάλληλα για vegan ή vegetarian, ή και απλά για κάποιον που αναζητά έναν διαφορετικό τρόπο να καταναλώσει τα όσπρια του! Σου έχω, λοιπόν, μία συνταγή για Σπιτικά φαλάφελ γεμάτη γεύση και αρώματα!
Υλικά που θα χρειαστείς για τα Σπιτικά φαλάφελ:
- 250 γραμ. ρεβίθια
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 3-4 κ.σ. αλεύρι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στο νερό από το προηγούμενο βράδυ. Τα αφαιρούμε από το νερό και τα στραγγίζουμε καλά.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό, ρίχνουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να πάρουν βράση για περίπου 30′. Τα βράζουμε επαρκώς μέχρι να γίνουν μαλακά, διατηρώντας, όμως, το σχήμα τους.
- Ρίχνουμε τα βρασμένα ρεβίθια στο μούλτι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, κύμινο, αλάτι και μαϊντανό και τα χτυπάμε ελάχιστα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ύστερα πολτοποιούμε.
- Έπειτα, πλάθουμε με τα χέρια μας ρεβιθ0κεφτέδες μεσαίου μεγέθους. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε τα Σπιτικά φαλάφελ.
- Τέλος, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μεταφέρουμε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε στους 180oC για 20-25′.
Πρόταση Σερβρίσματος: Σε αραβική πίτα με φρέσκια ντομάτα και σως γιαουρτιού ή ταχινιού.
Αν σου αρέσουν τα όσπρια, ίσως πρέπει να φτιάξεις κάποιο Buddha Βowl με τα αγαπημένα σου υλικά. Για περισσότερα, κλίκαρε εδώ: https://thenutress.gr/ti-einai-telika-ta-buddha-bowls/