Σπιτικό παστέλι

Νιώθεις ότι χρειάζεσαι άμεσα ενέργεια; Θέλεις να φτιάξεις ένα γρήγορο snack το οποίο θα σε χορτάσει και ταυτόχρονα θα σου καλύψει την ανάγκη για γλυκό; Έχεις ξεμείνει από ιδέες τι συνταγή να φτιάξεις, για να παίρνει το παιδί σου σαν κολατσιό στο σχολείο; Σου έχω την τέλεια πρόταση! Σπιτικό παστέλι με μέλι & σουσάμι! Το παραδοσιακό παστέλι που όλοι έχουμε φάει και αγαπήσει όλοι. Μία all-time classic θρεπτική επιλογή για μικρούς και μεγάλους!
Υλικά που θα χρειαστείς για το σπιτικό παστέλι:
- 400 γρ. μέλι θυμαρίσιο
- 400 γρ. σουσάμι
- Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση:
- Αρχικά, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μέλι και την ακουμπάμε στη φωτιά μέχρι το μέλι να φτάσει τους 130oC.
- Έπειτα, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Απλώνουμε το μίγμα σε μία επιφάνεια σιλικόνης, καλύπτουμε με μία ακόμη σιλικόνη και πιέζουμε με έναν πλάστη έτσι ώστε το παστέλι να αποκτήσει πάχος 1 εκ.
- Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε κομμάτια στο σχήμα που θέλουμε.
- Διατηρούμε το Σπιτικό παστέλι σε δροσερό μέρος μέσα σε κλειστό κουτί ή σελοφάν.
Σου προτείνω και μια εναλλακτική συνταγή για ρυζόγαλο με γάλα καρύδας, στο οποίο μπορείς να προσθέσεις μέλι, ζάχαρη ή σιρόπι σφενδάμου. Κλίκαρε εδώ για να βρεις τη συνταγή: https://thenutress.gr/ryzogalo-me-gala-karydas/